1882 – Erimitagen – maleri

Erimitagen 1882

Tilhører Lars Nygaard som fortæller:

Min farmor hed Anna Maria Stephani og min farfar hed Ernst Jespersen.Min farmor kom oprindligt fra Langeland, med boede som ung både på sydfyn og i Odense. Min farfar der kom fra Thy, havde en urmager- og optikerforretning i Thisted frem til sin død i 1956.

De byggede et fint murmesterhus på Jyllands Allé 29 i 1924. De købte en række naturalistiske malerier af bl.a. professor Soja- Jensen til at pynte på væggene med. 

Billedet af Søren Lund ved jeg ikke hvornår de anskaffede, men jeg har hørt, at min farfar nogle gange byttede til kunst for et flot standur eller lignende. 

Maleriet blev hængt op i mit eget barndomshjem i slutningen af 1960erne, da min farmor flyttede på plejehjem og ikke længere havde plads på væggene til alle malerierne.

En underlig men tankevækkende ting sket sidste år, da vi var samlet omkring min mors dødsleje. Pludselig knækkere den gamle snor på bagsiden af SL maleriet, og til alt held faldt det ned i en sofa, og kort efter udåndede min mor! Man bliver næsten overtroisk! 

Vores egne to børn synes ikke, at der et noget særligt ved naturelistiske malerier i guldrammer, så jeg håber, at jeg kan sikre, at maleriet efter os enten kommer tilbage til et værdigt sted på Fyn, eller at Naturstyrelsen kan bruge det til ophæng i et af deres mødelokaler på skovridergården på Eremitagesletten,  –  så ringen kan blive sluttet.

Detalje